Home


Grondonderzoek is de eerste stap van een bouwproject. Het kan reeds voor de bouwvergunning of zelfs voor de aankoop van een terrein gebeuren. De resultaten bepalen vaak het ontwerp en het budget van een project.

Of het nu gaat over een huis, een industrieel gebouw, een riolering, een windmolen, een mast, een weg, een spoorlijn, een tunnel, een brug,... met de grondmechanische en milieutechnische karakteristieken van de ondergrond dient iedere bouwheer rekening te houden. Zo bepaalt de draagkracht van de bodem bijvoorbeeld welke fundering er voor een gebouw voorzien moet worden of wordt op basis van de doorlaatbaarheid van de grond beslist of er specifieke watervoorzieningen moeten opgenomen worden in het ontwerp.

Geotechnica verkent, onderzoekt, bestudeert en analyseert de ondergrond via allerlei methoden en proeven. Op basis van de verkregen informatie en resultaten wordt een advies op maat geformuleerd.

Een grondig en diepgaand bodemonderzoek is dus de eerste en essentiële stap voor ieder bouwproject. Een stevige en stabiele constructie zit in de basis.